Tillbaka till huvudkategori

Stand Up Paddle

Uppblåsbara SUP-brädor, även kända som Stand Up Paddle-brädor, är en populär och mångsidig typ av vattensportutrustning. Dessa brädor har blivit populära på grund av sin portabilitet, enkelhet och möjlighet att paddla på olika typer av vatten.

En uppblåsbar SUP-bräda består vanligtvis av en stark och hållbar drop-stitch-konstruktion, där tusentals trådar binder ihop över- och underdelen. Detta skapar en styv och stabil plattform som kan hålla paddlaren och eventuell packning ståendes på vattnet.

En av fördelarna med uppblåsbara SUP-brädor är deras lätta vikt och enkla transportmöjlighet. När de inte används kan de enkelt rullas upp och förvaras i den medföljande väskan. Detta gör dem perfekta för resor och utflykter eller för att enkelt kunna förvara den på båten.

SUP-brädor finns i olika storlekar och former för att passa olika paddlare och paddlingsstilar. De bredare brädorna ger extra stabilitet och passar bra för nybörjare eller för dem som vill använda brädan för yoga eller fitness-aktiviteter på vattnet. Smalare brädor är mer manövrerbara och passar bättre för avancerade paddlare och för dem som vill ta sig ut på vågor.

Uppblåsbara SUP-brädor är mångsidiga och kan användas för olika aktiviteter som sightseeing, träning, yoga, fiske eller bara för att njuta av en avkopplande paddlingstur.
För att paddla på ett säkert sätt är det viktigt att använda rätt utrustning. Det inkluderar en justerbar paddel, en säkerhetslina (leash) för att hålla brädan nära dig om du skulle falla i vattnet, samt en flytväst för personligt skydd. Våra Wetnfun iSUP set inkluderar: Avtagbar Slide-in fena, säkerhetslina/fotband, integrerade D-ringar med elastisk rem för att fästa bagage, slitstarkt gummihandtag, grovmönstrad fotplatta för ultimat grepp och komfort, 3-delad, justerbar aluminiumpaddel, dubbelverkande pump för snabb och enkel uppblåsning, komfortabel ryggsäck & reparationskit

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren paddlare kan en uppblåsbar SUP-bräda ge dig möjlighet att utforska nya vatten och njuta av naturen på ett nytt sätt!

SeaSea FAQ – SUP/Stand Up Paddle Board

Vanliga frågor om SUP
SUP, Stand Up Paddle Board, är ett mycket trevligt att vara på vattnet. Det går att paddla på minsta sjö som ligger spegelblank, till en vik i skärgården i solnedgången, till en häftig vågsurf i stora vågor. SUP passar alla och ger en mångsidig träning samt en härlig naturupplevelse. Att paddla i en grund vik med halvmeters djup är otroligt vackert.
Det finns olika typer av SUP. Dels hårda och uppblåsbara. För de flesta är uppblåsbara att föredra. Orsakerna är många: lätt att förvara, låg vikt och tålig mot stötar och slag. De enda som behöver hårda SUP är antingen om man tävlar i långdistans eller surfar i vågor. Då är en hård SUP att föredra. De uppblåsbara SUParna finns i olika storlekar med olika bärighet. De minsta är barn och lättviktare, vilket innebär en smidigare och lätthanterad bräda. Större SUP är antingen för större personer eller flera barn. Det finns även uppblåsbara SUP som är lämpliga för lite längre turer, de är lite längre och smalare än vanliga uppblåsbara SUP.
Normalt använder man en paddel med ett blad när man står och paddlar. Paddeln är delbar och får plats i ryggsäcken för enkel transport. Ett tips är att också köpa en paddel med två blad. Då kan man stå på knä eller sitta och paddla vilket är bra för nybörjare eller barn. Då blir SUPen helt plötsligt en kajak också vilket gör SUPen ännu mer användbar.
Använda alltid en säkerhetslina (kallas också leash) mellan brädan och dig själv. Leashen brukar man sätta fast runt vristen. Orsaken till att man ska ha leash är att ifall du ramlar av brädan så kan den lätt blåsa bort från dig. En uppblåsbar SUP driver väldigt lätt med vinden. Använd alltid flytväst, det är en enkel livförsäkring. Ha med en mobiltelefon i vattentätt fodral. Skriv gärna namn och mobilnummer på SUPen ifall den driver iväg, då kan upphittaren och sjöräddningen få kontakt med dig.
Uppblåsbara SUPar väger 7--8 kg och bärs enkelt med i den ryggsäck som den levereras i. Då blir det mycket enkelt att ta med sig SUPen till en sjö eller strand som ligger en lite promenad bort.