Gasolspisar & ugnar

Tillbaka till huvudkategori

Gasolspisar

Gasolspisar och gasolugnar är vanliga i fritidsbåtar eftersom de är lätta att använda och inte förbrukar någon el. De spisar och ugnar som säljs av oss är speciellt anpassade för att klara av de marina förhållandena.

Det finns flera olika gasolspisar och ugnar med olika format och antal brännare. Effekten på brännarna kan också skilja sig åt. Ofta är det utrymmet i båten som avgör vilka spisar man kan välja mellan.

Fördelarna med att ha en gasolspis är att de är enkla att använda, kräver ingen ström och är mycket tillförlitliga. Dessutom är gasol enkelt att få tag på både i gästhamnar och på land. Man ska dock tänka på att ha en gasvarnare installerad i båten så att man varnas vid eventuellt läckage. Det är också lämpligt att utrymmet där spisen installeras är väl ventilerat.
Med rätt installation och användning är gasolspisar och ugnar en mycket pålitlig och säker lösning för matlagning ombord på båten. Följ alltid tillverkarens rekommendationer och ta gärna hjälp av vår kunniga butikspersonal.