Säg hej till Simrad!

Letar du efter en ny kartplotter? Då är det här värt att fortsätta läsa. I samarbete med Navico är vi stolta över att kunna erbjuda några av våra mest eftertraktade Simrad-plottrar i storlekarna 7 och 9 tum.

Simrad Cruise representerar intuitiva kartplottrar med fokus på kartografi men som också kommer med inbyggd ekolodmodul och aktergivare samtidigt som Simrad GO9 XSE utgör en kombination av kartplotter och multifunktionsskärm med pekskärm samt inbyggd ekolodmodul. Båda dessa plottrar har utformats med omsorg om användarupplevelsen. Simrad Cruise imponerar med sin enkla design och enkelhet, vilket gör den till det perfekta valet för dem som söker pålitlig och okomplicerad navigering. Å andra sidan kombinerar Simrad GO9 XSE avancerad teknik med användarvänlighet, vilket ger dig möjlighet att utforska det okända med lätthet. Med imponerande storlekar på 7 och 9 tum erbjuder dessa plottrar tydliga och detaljerade kartor, perfekta för att vägleda dig genom varje sjö och sund.

Hej Simrad Cruise!

Simrad Cruise är främst pålitliga och enkla kartplottrar utformade speciellt för användning i mindre fritidsbåtar. Simrads Cruise-serie är anpassad för båtägare som föredrar en okomplicerad kartplotter utan den överväldigande mängden av avancerade funktioner och anslutningsmöjligheter. Cruise ger enkel och pålitlig översikt över din position, destination och navigationsväg, samt information om djupet ned på cirka 100-150 meter och identifierar objekt i vattnet.

Simrad Cruise erbjuder helt enkelt den nödvändiga funktionaliteten utan onödig komplicerad teknik och har intuitiva menyer så att du snabbt kan hitta den information du behöver, när du behöver. Den har kontrollratt och knappsats som gör det enkelt att navigera mellan olika skärmvyer. Du behöver ingen instruktionshandbok: med Simrad Cruise är det enda du behöver göra att slå på den och börja använda den! Perfekt för dig som vill ha en bekymmersfri upplevelse till sjöss.

  • Intuitiv användning: Cruise är utrustade med en användarvänlig kontrollratt och knappsats som gör navigering, ruttplanering och åtkomst till båtinformation enkel och intuitiv.
  • Skärm och visningsalternativ: Den tydliga och solljusläsbara skärmen, tillsammans med möjligheten att visa sjökort, navigationsdata och ekolod samtidigt eller separat i helskärmsläge, ger användaren flexibilitet och översikt.
  • Navigationsfunktioner: Simrad Cruise håller dig alltid på rätt kurs med stöd för ett brett utbud av utökade sjökort från C-MAP® och Navionics®. Enkel navigering och planering möjliggörs med avancerade funktioner som C-MAP® Easy Routing.
  • Tydliga menyer: Simrad Cruise erbjuder intuitiva menyer för snabb åtkomst av information och smidig navigering mellan olika skärmvyer.
  • Anpassningsbar skärm: Möjlighet att visa sjökort och ekolod samtidigt eller dela skärmen för att anpassa visningen efter användarens preferenser.
  • Ekolodskompatibilitet: Integrerat CHIRP-ekolod ger detaljerad information om djup och bottenstruktur för en förbättrad fiskeupplevelse.
  • Övervakning av båtinformation: Cruise ger användaren tillgång till viktig båtinformation som djup, position och batterispänning direkt på skärmen.
  • Enkel programvaruuppdatering: Möjlighet till enkel programvaruuppdatering via internet-hotspot för att hålla enheten uppdaterad med de senaste funktionerna och förbättringarna.


  Se allt på en gång och få tillgång till den information du vill, som du vill! Du kan visa information på hela skärmen eller dela skärmen, vilket gör att du enkelt kan visa den information du behöver.

  -Vill du plotta din kurs?
  Visa så mycket som möjligt av allt i närheten genom att visa sjökortet på hela skärmen.

  -Vet du inte vad som finns under dig?
  Visa botten och automatisk spårning av djup genom att visa ekolodet på hela skärmen.

  -Vill du se allt på en gång?
  Få tillgång till den perfekta kombinationen av sjökort och ekolod genom att dela skärmen


  Simrad Cruise är idealiska för dem som söker en pålitlig och lättanvänd sjökortsplotter. Deras användarvänliga gränssnitt, avancerade navigationsfunktioner och möjligheten till enkel programvaruuppdatering gör dem till följeslagare som hjälper båtentusiaster att utforska vatten med trygghet och njutning. Med förmågan att visa all viktig information på en gång och en robust design som klarar tuffa förhållanden, är Simrad Cruise-serien ett utmärkt val för dem som vill ha en pålitlig och effektiv navigationslösning för sina sjöresor.

  Många kartplottrar i samma prisklass framhäver ett kraftfullt ekolod för fiske, men Cruise-serien vänder perspektivet och lägger tonvikt på att erbjuda de kartfunktioner du behöver. Dessutom inkluderar Cruise-serien Autorouting med C-Map Discover som möjliggör det enkelt för dig att ställa in målet på kartan för snabba och säkra rutter. För att dra full nytta av Autorouting bör du använda kartor från pålitliga C-Map som är kända för sin Easy Routing.

  Simrad Cruise är den mest intuitiva och lättanvända sjökortsplottern på marknaden. Den ger dig allt du behöver för enkel och okomplicerad GPS-navigering: skärm som går att läsa i solljus, monteringsbygel och ekolodsgivare. Du kan visa sjökort, navigering och ekolod samtidigt på skärmen, eller separat i helskärmsläge. Kontrollratten och knappsatsen gör det enkelt att förflytta dig i menyer, skapa rutter och få tillgång till temperatur, hastighet, djup och batterispänning.

  Hej Simrad GO!

  Simrad GO9 XSE är inte bara en GPS-plotter; den är din ultimata följeslagare på vattnet, speciellt designad för sportbåtar, mittkonsoler och mindre fritidsbåtar. Utrustad med en imponerande 9-tums widescreenskärm och intuitiv pekskärmskontroll tar denna enhet navigationsupplevelsen till en ny nivå, vilket gör varje ögonblick på vattnet både enkelt och njutbart. Den 9-tums widescreenskärmen ger inte bara enastående tydlighet och ljusstyrka utan också tillräckligt med utrymme för att visa detaljerade sjökort, ekolodsdata och andra relevanta funktioner. Det breda formatet gör det möjligt att snabbt och lätt ta in all viktig information på en och samma skärm, vilket är avgörande för smidig navigation och säkerhet ombord.


  • 9-tums Widescreenskärm: GO9 XSE har en imponerande 9-tums widescreenskärm med ljusstark LED-bakgrundsbelysning, vilket ger tydlig och lättläst information.
  • Intuitiv Pekskärmskontroll: Enkel och användarvänlig pekskärmskontroll liknande en surfplatta, vilket gör navigering och användning intuitiv och snabb.
  • Mångsidig Anslutning: Inbyggd trådlös anslutning möjliggör spegling till smartphones och surfplattor, med stöd för trådbunden anslutning och NMEA 2000®-nätverk.
   • GPS-Navigering: Inbyggd GPS-mottagare och kompatibilitet med olika sjökort från C-MAP och Navionics®, vilket ger exakt och tillförlitlig navigering.
    • Avancerat Ekolod: Stöd för olika ekolod, inklusive CHIRP, DownScan och ForwardScan, med Active Imaging™ 3-i-1-ekolodsgivare för förbättrad fiskesökning och detaljerad botteninformation.
     • Autopilotfunktioner: Förbättrad autopilot med SteadySteer™, vilket ger en stabil och förbättrad styrning för en smidigare båtkörning.
      • Tredjepartsintegration: Möjlighet att integrera med tredjepartstekniker som CZone® digital switching och Mercury® Smart Tow®-system för ökad funktionalitet.
       • Robust och Vattentät Design: Konstruerad för att klara tuffa förhållanden med en robust och vattentät design (IPX 6 and 7).
        • Programvaruuppdateringar: Möjlighet till enkel programvaruuppdatering via internet-hotspot, vilket ger användaren tillgång till de senaste funktionerna och förbättringarna.
         • Komplett paket: Levereras komplett med fästen, strömkabel, solskydd och andra monteringsdetaljer, vilket gör installationsprocessen smidig och bekväm.

         GO9 XSE:s Sjökort


         Simrad GO9 XSE erbjuder avancerad sjökortsintegration med stöd för ledande tjänster som C-MAP och Navionics®. Användare kan dra nytta av olika sjökortsfunktioner för enkel och säker navigering. Med C-MAP Easy Routing och Navionics Autorouting kan användarna planera och optimera sina sjöresor med lätthet. Den sömlösa kompatibiliteten möjliggör också kontinuerliga uppdateringar för att hålla sjökorten aktuella och användbara under varje resa. En användarvänlig gränssnittsdesign gör det enkelt att markera waypoints, planera rutter och visualisera viktig information direkt på skärmen för en förstklassig navigationsupplevelse.

         Easy Routing är en avancerad sjökortsfunktion som erbjuds av C-MAP och stöds av Simrad GO9 XSE. Denna funktion förenklar planeringen och genomförandet av sjöresor genom att automatiskt generera optimerade rutter mellan två punkter. Istället för att manuellt välja varje waypoint kan användarna ange sitt önskade slutmål, och Easy Routing skapar sedan en säker och effektiv rutt baserat på den aktuella sjökortsinformationen.

         Funktionen tar hänsyn till faktorer som djup, hinder och navigationsregler för att skapa en optimal rutt. Detta sparar tid och ansträngning för båtföraren och ger samtidigt fördelen av att minimera risken för grundstötning eller andra potentiella hinder. Easy Routing är särskilt användbart för dem som vill maximera sin navigationsupplevelse och dra nytta av den senaste teknologin för att göra sjöresorna så smidiga och säkra som möjligt.

         GO9 XSE:s ekolod 


         GO9 XSE:s ekolodsfunktioner är avancerade och mångsidiga, vilket ger användarna en djupgående förståelse av vattenmiljön. Med stöd för CHIRP-teknik ger ekolodet en hög grad av skärpa och detaljrikedom, vilket gör det möjligt att tydligt urskilja fisk och undervattensstrukturer. Den integrerade DownScan Imaging™ ger realtidsbilder av bottenstrukturen, medan SideScan ger möjlighet att visualisera områden på sidorna om båten för att upptäcka strukturer och fiskaktivitet. 


         Active Imaging™ 3-i-1-ekolodsgivaren kombinerar dessa tekniker och ger användarna en imponerande nivå av detaljrikedom, vilket är avgörande för framgångsrik fiske och navigering. FishReveal™-funktionen gör det lättare att skilja fisk från omgivande strukturer för en mer exakt målidentifiering. Sammantaget är GO9 XSE:s ekolod ett kraftfullt verktyg för att utforska och dra nytta av undervattensmiljön med hög precision och användarvänlighet.


         Att utrusta din plotter med ett integrerat ekolod, som det som finns på Simrad GO9 XSE, ger en omfattande fördel för båtägare. Ekolodet ger realtidsinformation om undervattensmiljön, vilket är avgörande för både navigering och fiske. Genom att visa vattendjup, bottenstrukturer och fiskaktivitet möjliggör ekolodet säker navigation och effektiv fiskesökning.


         Funktioner som CHIRP-teknik, DownScan Imaging™ och FishReveal™ förbättrar ekolodets kapacitet att tydligt skilja fisk från omgivande strukturer. Detta ökar precisionen vid fiske och hjälper båtägare att undvika grundstötningar och farliga områden.


         Ekolodet på Simrad GO9 XSE erbjuder också anpassningsbarhet och flexibilitet genom att stödja olika ekolodstekniker. Det ger användarna möjlighet att anpassa sitt ekolodssystem efter specifika behov och miljöer.


         Sammanfattningsvis ger ett integrerat ekolod på en plotter inte bara säkerhet och navigationshjälp utan öppnar också upp nya möjligheter för framgångsrik och produktiv fiskesökning. Det är ett oumbärligt verktyg för att utforska och dra nytta av undervattensmiljön med precision och tillförlitlighet.


         GO9 XSE:s Radar


         Simrad GO9 XSE är utrustad med avancerad radarfunktionalitet för att förstärka din båtnavigationsupplevelse. Med HALO24 och HALO20+ radarsystemen får du branschledande 360-graders svep varje sekund, vilket ger oöverträffad information om allt omkring dig. Dessa radarantenner har pulskomprimeringsteknik och erbjuder högkvalitativ detektering på kort, medellång och lång räckvidd, vilket gör det möjligt att tydligt se mål, även under utmanande förhållanden. 


         Genom att integrera radar i din plotter får du ökad säkerhet genom att kunna detektera stillastående och snabba mål, undvika kollisioner och navigera säkert i alla väderförhållanden. Med programvaruuppdateringar, inklusive förbättringar av grafik och data, kan du anpassa din radarpanel och dra nytta av funktioner som AIS-målsymboler och Dangerous Target Alert.


         HALO20 Radar är en kostnadseffektiv lösning för mindre motorbåtar och ger ändå imponerande funktionalitet. Du kan se farledsprickar och ovädersfrontar i upp till 24 sjömil bort. Dessa radarantenner är enkla att installera, har låg strömförbrukning och ger en pålitlig radarbild när och var du behöver den.


         Sammanfattningsvis erbjuder Simrad GO9 XSE:s radarfunktionalitet avancerad teknik för att öka säkerheten och medvetenheten om din omgivning, vilket gör den till en oumbärlig komponent för din båtnavigation.