_

Rent vatten, så funkar det!

Kranvatten är ett av våra mest reglerade livsmedel. Rent och gott vatten är något som vi ofta tar för givet att ha tillgång till i kranen där hemma. Men vad gör vi om vattnet i kranen sinar, hur förvarar vi vatten hemma på ett säkert sätt i en vattenduk eller PET flaska?

Title of the document Hygien & Förvaring  Bibehåll kvalitén Bevara dricksvatten Produkternas funktion Efter tre månader
_
Hygien & förvaring

  Allt handlar om hygien!

  1. Tvätta händerna
  2. Rengör alltid vattendunken och dess kork innan du fyller dem med vatten.
  3. Fyll därefter på med kallt kranvatten och skruva på locket.
  4. Använd alltid vatten som är ett godkänt dricksvatten.

  Ställ vattenduken på en plats som är så sval och mörk som möjligt. I exempelvis en källare, balkong eller garderob. Man kan även fylla PET flaskor med kranvatten och lägga i frysen, tänkt då på att inte fylla flaskan full så den inte spricker när det bildas is.

  Upp
  Title of the document
  _
  Bibehåll kvalitén på dricksvattnet

  Det är allmänt känt att i stillastående vatten bildas snabbt en hinna på insidan av behållaren. Den hinnan består dels av mikroorganismer som finns i dricksvattnet, dels sådant som kan ha följt med ner i vattnet när vi fyllt på vattendunken. Successivt försämras vattenkvalitén beroende på hygien, kvalité på dricksvattnet, rörelse på vattnet, temperatur och solljus. Ett bra riktmärke är att aldrig dricka ett vatten som man känner sig osäker på eller som luktar illa eller inte smakar bra.  Det är helt enkelt många olika faktorer som kan påverkar vattenkvalitén.

  Upp
  Title of the document
  _
  Bevara dricksvatten

  Så kan jag tryggt förvara dricksvatten i tre månader.

  Genom att använda BIOCOOLs metod för ett säkert dricksvatten kan man tryggt bevara dricksvatten i tre månader med två enkla steg:

  1. Rengör med BIOCOOL Clean my water tank
  2. Bibehåll vattenkvalitén med BIOCOOL Purify my drinking water

  Upp
  Title of the document
  _
  Så här fungerar produkterna

  Biocool Clean my water tank

  • Dosera 1 tablett per 4 liter vattentank
  • Fyll upp hela systemet; tank, slangar och kranar
  • Låt verka i minst 12 timmar
  • Töm därefter ut vattnet genom bottenpluggen eller kranen. Ingen sköljning behövs.

  TIPS! För bättre rengöringseffekt i slangarna; lös upp tabletterna i en kanna och häll lösningen i vattentanken innan du fyller systemet med vatten.

  Hur det fungerar

  1. I tankar och slangar byggs det långsamt upp beläggningar. Även om man byter och fyller på vatten ofta. Man kan känna den som en glatt yta på insidan av tanken.
  2. När produkten kommer i kontakt med beläggningen i tank, slangar och kranar startar en intensiv rengöring.
  3. När rengöring är klar följer både smuts och mikroorganismer med ut ur systemet. Produkten lämnar ingen smak eller lukt efter sig i tanken.

  Biocool Purify my drinking water

  • Dosera 1 tablett till 5 liter vatten
  • Låt verka i 3 timmar före användning
  • Vid påfyllning av nytt vatten; dosera 1 tablett per liter vatten du fyller på

  TIPS! Osäker på hur stor vattentanken är? Oftast finns svaret i instruktionsboken. Ett annat sätt är att fylla tanken med 10-litershinkar och helt enkelt räkna hur många hinkar som fåt plats. Tio hinkar = 100 liter vattentank.

  Hur det fungerar

  1. Tabletter doseras direkt i vattentanken vid fyllning eller påfyllning nytt dricksvatten. Vänta i tre timmar innan vattnet används.
  2. I kontakt med dricksvattnet bildas stora mängder syre som gör att bakterier inte trivs och att vattnet smakar gott.
  3. Vattnet kan tryggt sparas och användas för såväl dricksvatten och matlagning som tandborstning och tvätt. Passar alla typer av vattentankar och behållare.
  Upp
  Title of the document
  _
  Efter tre månader

  Vatten smakar som bäst när det är kallt och syrerikt. För bästa smak, ställ därför vatten i kylskåpet innan du ska dricka det. Men, vad ska man göra med sitt vatten efter att man förvarat det i tre månader? 

  Om du har tillgång till rent dricksvatten från kranen, rekommenderar vi att du tömmer vattendunken, rengöra den och fyller på med nytt kranvatten och doserar enl. instruktion på förpackningen BIOCOOL Purify my drinking water. Om du inte har tillgång till nytt kranvatten att byta ut med, dosera igen enligt förpackningen på BIOCOOL Purify my drinking water. Då bibehålls vattnet fortsatt tjänligt. 

  Har man inte tillgång till ett vatten som man säkert vet är avsett för dricksvatten så koka alltid vattnet i minst 3 minuter. Då avlägsnas majoriteten av mikroorganismer, men eventuella tungmetall eller radon försvinner inte. Undvik därför att dricka vatten som inte är kontrollerat och verifierat som tjänligt dricksvatten.

  Upp
  Title of the document
  _