_

Eberspächer Dieselvärmare

En pålitlig värmare är avgörande ombord på en båt för att ge komfort under kalla och fuktiga väderförhållanden. Eberspächer är ett framstående företag inom fordonsuppvärmning och deras dieselvärmare för båtar är välkända för sin effektivitet och bränslesnålhet. I den här guiden kommer vi att fokusera på deras populära modeller: Airtronic D2L, D4L och D4R.

Title of the document Airtronic D2L Airtronic D4L Airtronic D4R Underhåll Felsökning Säkerhet Användningstips Jämförelser Storleksguide EasyStart PRO

Airtronic 2-serien är tystare, strömsnålare och mer effektiva värmare än sina föregångare och erbjuder en kombination av överlägsen komfort och minimal ljudnivå ombord. Genom att värma båtens innerutrymmen till den önskade temperaturen både tyst och effektivt så förbättrar du enkelt komforten och upplevelsen ombord. Den dynamiska och steglösa regleringen av värmeeffekten gör det möjligt för snabb uppvärmning, hög komfort, minskad strömförbrukning och en behaglig ljudnivå.

Med den användarvänliga och mångsidiga kontrollenheten, EasyStart Pro, får du ännu fler fördelar. Den optimerade kontrollenheten har en snygg design och erbjuder intuitiva funktioner. Den integrerade temperatursensorn ger exakt reglering av önskad temperatur. Displayen, tillsammans med den flerfärgade LED-ringen runt kontrollknappen, ger tydlig information om aktiverat värme- eller ventilationsläge. Kontrollenheten har också en praktisk "inställningsassistent" som ytterligare förenklar startprocessen.

Snabbfakta om Airtronic-värmarna:

 • Den steglösa regleringen av värmeeffekten tillsammans med en nyutvecklad och tystgående bränslepump ger hög komfort och en behagligt låg ljudnivå.
 • Kommunikationsgränssnittet omfattar CAN, LIN (endast 12 V) och S+, vilket ger flexibilitet och anpassningsmöjligheter.
 • Med en borstlös fläktmotor fördubblas livslängden, vilket garanterar hållbar och pålitlig drift.
 • Airtronic-värmarna är fullt kompatibla med den avancerade kontrollenheten EasyStart Pro.
 • Värmarna är konstruerade för att starta i extrema temperaturer, ner till -46 °C, vilket säkerställer pålitlig prestanda i tuffa förhållanden.


_
Airtronic D2L

Eberspächer Airtronic D2L är en avancerad och pålitlig värmare som är speciellt utformad för att ge effektiv uppvärmning i fordonets kupé. Denna värmare är en del av den välrenommerade Airtronic-serien från Eberspächer, som är känt för sin höga prestanda och användarvänlighet.

En av de främsta fördelarna med Airtronic D2L är dess kompakta och platsbesparande design. Detta gör den enkel att installera även i utrymmen med begränsad plats, vilket är särskilt fördelaktigt för mindre fordon eller där utrymmet är värdefullt.

Airtronic D2L erbjuder en imponerande värmekapacitet, vilket innebär att den kan värma upp fordonskupén snabbt och effektivt, även under extrema klimatförhållanden. Dess avancerade bränsleförbränningsteknik möjliggör en jämn och stabil värmeutveckling, vilket ger en bekväm körupplevelse för både förare och passagerare.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Airtronic D2L är dess låga bränsleförbrukning och energieffektivitet. Detta bidrar till att minska kostnaderna för användning och samtidigt förlänger drifttiden innan påfyllning av bränsle krävs. Den här ekonomiska aspekten är viktig både för privatpersoner och yrkesförare som vill hålla sina driftskostnader låga.

Förutom dess effektiva värmeprestanda och bränsleekonomi, är Airtronic D2L även känd för sin tystgående drift. Detta gör den perfekt för nattlig användning i husbilar eller andra fordon där en ostörd och avkopplande sömn är viktig.

Airtronic D2L har utrustats med moderna säkerhetsfunktioner som ökar pålitligheten och gör den användarvänlig. Den har inbyggda skydd mot överhettning och överspänning, vilket ger extra trygghet och minskar risken för skador på värmaren eller fordonet.

Upp
Title of the document
_
Airtronic D4L

Eberspächer Airtronic D4L är en avancerad och kraftfull värmare som är utformad för att erbjuda en pålitlig och effektiv uppvärmning i fordonets kupé eller utrymme. Denna värmare är en del av den välkända Airtronic-serien från Eberspächer, som är känt för sin höga prestanda och pålitlighet.

Airtronic D4L är utrustad med en kraftfull fläkt och bränsleförbränningsmekanism, vilket gör att den kan generera och distribuera värme snabbt och jämnt över hela fordonets utrymme. Oavsett om det är en bil, lastbil eller båt, kan du lita på att Airtronic D4L håller kupén eller utrymmet varmt och bekvämt även under de kallaste vinterdagarna.

En av de imponerande egenskaperna med Airtronic D4L är dess flexibilitet när det gäller användning av olika bränsletyper. Den är kompatibel med både diesel och fotogen (camping parafin) eller HVO100, vilket ger användare möjlighet att anpassa värmaren efter deras specifika behov och bränslepreferenser.

Med en integrerad temperaturregulator och timerfunktion kan du enkelt ställa in och kontrollera önskad temperatur och drifttid för värmaren. Detta ger dig full kontroll över uppvärmningsprocessen och hjälper till att optimera bränsleeffektiviteten.

Airtronic D4L är också känd för sin tystgående drift, vilket ger en behaglig och ostörd atmosfär ombord i fordonet. Denna egenskap är särskilt värdefull i båtar, husbilar och andra farkoster där en lugn och avkopplande miljö är önskvärd.

Eftersom säkerhet är av yttersta vikt, har Airtronic D4L inbyggda skyddsfunktioner som övervakar och reglerar värmaren för att undvika överhettning och andra potentiella risker. Detta ger användarna extra trygghet och försäkrar dem om att deras uppvärmningssystem fungerar säkert och pålitligt.

Upp
Title of the document
_
Airtronic D4R

Eberspächer Airtronic D4R är en avancerad och pålitlig värmare som är designad för effektiv uppvärmning av fordonskupéer och utrymmen. Precis som andra värmare i Airtronic-serien är D4R känd för sin höga prestanda och pålitlighet, och den är särskilt lämpad för användning i lastbilar, båtar och husbilar.

Denna värmare erbjuder ett kraftfullt värmeelement som snabbt och jämnt sprider värmen i fordonets utrymme. Oavsett om det är vinterkyla eller kyliga kvällar, kan du lita på att Eberspächer Airtronic D4R håller din kupé varm och bekväm.

En viktig funktion hos Airtronic D4R är dess mångsidighet när det gäller bränsletyp. Den är kompatibel med både diesel och fotogen (camping parafin) eller HVO100, vilket ger användarna möjlighet att anpassa värmaren efter deras specifika behov och bränslepreferenser.

Airtronic D4R är utrustad med en inbyggd temperaturregulator och timerfunktion som gör att du enkelt kan ställa in och kontrollera önskad temperatur och drifttid för värmaren. Det ger dig full kontroll över uppvärmningsprocessen och hjälper till att optimera bränsleeffektiviteten.

Värmaren är också utformad för tystgående drift, vilket garanterar en lugn och avkopplande atmosfär ombord utan irriterande ljud eller buller.

Upp
Title of the document
_
Underhåll

Att underhålla sin Eberspächer Airtronic luftvärmare regelbundet är viktigt för att säkerställa så den håller optimal prestanda, energieffektivitet och lång livslängd. Här är några steg för att genomföra en grundläggande underhållsrutin för Airtronic luftvärmare så du kan njuta av dess pålitliga och effektiva uppvärmning under lång tid:

 1. Följ tillverkarens instruktioner: Läs noga igenom användarmanualen och följ tillverkarens rekommenderade underhållsinstruktioner. Där hittar du specifika riktlinjer och scheman för underhållsarbetet.
 2. Rengöring: Håll värmarens luftintag och utblås öppna och fria från smuts, damm eller hinder. Reguljär rengöring av dessa delar hjälper till att säkerställa optimal luftcirkulation och värmeflöde.
 3. Kontrollera bränslefiltret: Om din luftvärmare är utrustad med ett bränslefiltersystem, se till att regelbundet inspektera och rengöra det. Ett rent bränslefilter är avgörande för en problemfri bränslecirkulation och förhindrar att smuts och partiklar skadar värmarens bränslesystem.
 4. Batterikontroll: Kontrollera regelbundet batteriets laddningsstatus, särskilt om din värmare drivs av ett fordonsbatteri. Ett laddat batteri är viktigt för att säkerställa att värmaren fungerar korrekt och förhindrar oönskade driftstörningar.
 5. Vintertid: Går värmaren bra utan större problem, så går den nästa år också. Kör gärna ett par gånger under vintern för att se att den går som den ska.
 6. Använd högkvalitativt bränsle: Se till att du använder högkvalitativt bränsle som rekommenderas av tillverkaren för att säkerställa bästa möjliga prestanda och minska risken för bränsleproblematik.

Byta bränslefilter i din Eberspächer Airtronic värmare är viktigt för att säkerställa ren bränslematning, optimal prestanda och förebygga driftsstörningar. Denna underhållsåtgärd bidrar till en pålitlig och effektiv värmeförsörjning samt förlänger värmarens livslängd.
Byte av filter:

 1. Stäng av värmaren: Se till att värmaren är avstängd och att den har svalnat helt innan du börjar byta bränslefilter.
 2. Lokalisera bränslefiltret: Hitta var bränslefiltret är placerat i din specifika Airtronic värmare. Det är vanligtvis monterat på värmarens bränslepump eller i dess bränslesystem.
 3. Lossa anslutningar: Försiktigt lossa anslutningarna som fäster bränslefiltret på plats. Du kan behöva använda en skruvmejsel eller en hylsnyckel för att göra detta. Var noga med att hålla ett kärl under filtret för att fånga upp eventuellt läckage av bränsle.
 4. Ta bort det gamla filtret: När anslutningarna är lösa, dra försiktigt bort det gamla bränslefiltret från värmaren. Se till att du är beredd på eventuellt bränslespill när du tar bort filtret.
 5. Rengör anslutningarna: Innan du installerar det nya filtret, rengör anslutningarna noggrant för att säkerställa en tät passning när det nya filtret monteras.
 6. Installera det nya filtret: Sätt in det nya bränslefiltret på plats och se till att det är ordentligt fastsatt. Dra åt anslutningarna så att de sitter ordentligt, men undvik överdriven kraft för att undvika skador på filter och anslutningar.
 7. Kontrollera för läckage: Starta inte värmaren omedelbart efter filterbytet. Istället, kontrollera att alla anslutningar är tätt och att det inte finns något bränsleläckage runt filtret.
 8. Starta värmaren: När du är nöjd med att filtret är korrekt installerat och att det inte finns några läckor, kan du starta värmaren och se till att den fungerar som förväntat.

 

Upp
Title of the document
_
Felsökning

Även de mest pålitliga värmare kan ibland stöta på problem som påverkar deras prestanda. Vanliga fel som kan uppstå med Eberspächer Airtronic D2L, D4L och D4R luftvärmare inkluderar startproblem, ojämn eller svag uppvärmning, oförklarligt avbrott i drift och ovanliga ljud. Lyckligtvis finns det åtgärder för att lösa dessa problem och återställa värmarens effektivitet. Genom att följa några enkla felsökningssteg, som att kontrollera bränslenivå, batteri, elektriska kopplingar och rengöra viktiga komponenter, kan du åtgärda många vanliga problem själv. Vid mer komplicerade fel eller osäkerhet, är det rekommenderat att söka hjälp från en auktoriserad Eberspächer-serviceverkstad, där kunniga tekniker kan ge professionell assistans för att säkerställa att din värmare fungerar optimalt igen.

 1. Värmaren startar inte: Om värmaren inte startar alls kan det bero på flera orsaker, inklusive bränslebrist, batteriproblem, elektriska kopplingsfel eller fel på temperatursensorer. Åtgärd: Kontrollera bränslenivån och batteriet, kolla elektriska kopplingar och temperatursensorer.
 2. Ojämn eller svag uppvärmning: Om värmaren inte producerar tillräckligt med värme eller om värmen är ojämn kan det bero på bränslefilterproblem, luftintagsblockeringar eller ett defekt värmeelement. Åtgärd: Byt bränslefilter, rengör luftintag och utblås, inspektera värmeelementet.
 3. Oförklarligt avbrott i drift: Om värmaren stängs av oväntat kan det bero på överhettning, bränslebrist, elektriska problem eller fel på temperatursensorer. Åtgärd: Återställ vid överhettning, kontrollera bränslebrist och elektriska problem.
 4. Ovanliga ljud: Misstänkliga ljud från värmaren, såsom klirrande, skramlande eller vibrerande ljud, kan tyda på att det finns lös eller skadad komponent. Åtgärd: Inspektera för lös eller skadad komponent.

Om några av dessa problem kvarstår eller om du är osäker på hur du ska åtgärda problem med din Airtronic-värmare, rekommenderas det att du kontaktar en auktoriserad Eberspächer-serviceverkstad för professionell hjälp och reparation. De har den nödvändiga expertisen för att felsöka och lösa eventuella problem på ett säkert och effektivt sätt.

Upp
Title of the document
_
Säkerhet

Först och främst är det viktigt med bra ventilation. Innan värmaren börjar arbeta är det nödvändigt att se till att det finns tillräckligt med luftcirkulation i båtens utrymmen där värmaren är installerad. Detta hjälper till att undvika farliga avgaser och ämnen som kan frigöras vid förbränning, vilket kan vara skadligt för de som är ombord.

Vidare är det avgörande att placera värmaren på rätt ställe. Genom att noggrant följa tillverkarens instruktioner när du installerar värmaren, kan du vara säker på att den är monterad på ett säkert och lämpligt ställe. Det är viktigt att undvika närheten av brännbara material och se till att värmaren inte utgör någon risk för skador eller oavsiktliga kontakter.

Det är också viktigt att vara uppmärksam och övervaka värmaren när den är igång. Genom att regelbundet inspektera värmaren och vara vaksam på eventuella indikatorlampor och varningssignaler kan du snabbt upptäcka eventuella problem eller oväntade händelser. Genom att vara uppmärksam kan du vidta åtgärder om det behövs och undvika farliga situationer.

Slutligen är det av största vikt att ha en fungerande brandsläckare ombord. Brandsläckningsutrustningen ska vara lättillgänglig så att den kan användas i en nödsituation. Genom att ha en brandsläckare redo kan du potentiellt förhindra eller minska skador om något oförutsett skulle inträffa.

Upp
Title of the document
_
Användningstips

För att dra nytta av en optimal och pålitlig uppvärmning ombord på din båt eller ditt fordon, är det viktigt att följa några användningstips för att maximera värmarens effektivitet och livslängd. Genom att göra enkla justeringar i användningen och underhållet av värmaren kan du säkerställa en bekväm och hållbar värmelösning, oavsett om du vistas på sjön, vägarna eller i naturen.

 1. Reguljär service och underhåll: Följ tillverkarens rekommendationer för regelbunden service och underhåll av värmaren. Regelbunden service säkerställer att värmaren fungerar optimalt och bidrar till att förlänga dess livslängd.
 2. Rengöring och luftintag: Se till att regelbundet rengöra luftintag och utblås för att undvika blockeringar och säkerställa en jämn luftcirkulation. En ren värmare fungerar mer effektivt och har bättre prestanda.
 3. Använd rätt bränsle: Använd endast det bränsle som rekommenderas av tillverkaren. Felaktigt bränsle kan skada värmaren och påverka dess effektivitet negativt.
 4. Låt värmaren gå kontinuerligt: Om det är möjligt, låt värmaren gå kontinuerligt under kalla perioder istället för att slå den av och på. På så sätt hålls temperaturen jämnare och värmaren belastas mindre, vilket kan bidra till att förlänga dess livslängd.
 5. Följ installationsanvisningar: Se till att värmaren är korrekt installerad enligt tillverkarens anvisningar. Felaktig installation kan påverka prestandan och säkerheten hos värmaren.
 6. Övervaka bränslenivå: Håll koll på bränslenivån regelbundet för att undvika överansträngning av värmaren. Se till att ha tillräckligt med bränsle i tanken för att säkerställa kontinuerlig drift.
 7. Undvik överanvändning: Använd värmaren endast när det behövs. Att överanvända värmaren kan påverka dess livslängd och öka underhållskostnaderna.
 8. Använd isolering: Om möjligt, isolera båtens eller fordonets innerutrymmen för att behålla värmen längre och minska belastningen på värmaren. Välisolerade utrymmen behöver mindre energi för att hålla en stabil temperatur.
 9. Förvara bränslet på rätt sätt: Se till att förvara bränslet på en säker plats borta från direkt solljus, öppen eld eller extrema temperaturer. Håll bränslet rent och torrt för att undvika föroreningar som kan påverka värmarens prestanda.
 10. Använd timerfunktionen: Om värmaren har en timerfunktion, använd den för att förinställa värmarens drifttider. På så sätt kan du få optimal komfort utan att slösa energi när det inte behövs.
 11. Uppmärksamhet på batteriets hälsa: Om värmaren drivs av ett batteri, se till att batteriet är i gott skick och laddas regelbundet. Ett svagt batteri kan påverka värmarens prestanda och livslängd.
 12. Kontrollera avgasutsläpp: Var uppmärksam på avgasutsläppen från värmaren och se till att de inte dras in i båtens eller fordonets utrymmen. Om du märker några tecken på läckage eller ovanliga lukt, få värmaren kontrollerad av en kvalificerad tekniker.
 13. Använd rätt effektläge: Om din värmare har flera effektlägen, anpassa effekten efter behov. På så sätt kan du spara energi och bränsle när full effekt inte är nödvändig.
 14. Värm utrymmen gradvis: När du startar värmaren, värm utrymmena gradvis istället för att snabbt öka temperaturen. Det minskar belastningen på värmaren och bidrar till en jämnare och mer behaglig uppvärmning.
 15. Undvik att täcka över luftintagen: Se till att inga föremål eller material täcker över värmarens luftintag. Blockerade luftintag kan påverka värmarens förmåga att dra in frisk luft för förbränning och minska dess effektivitet.
 16. Kontrollera slangar och rör: Regelbundet inspektera slangar och rör som är anslutna till värmaren för eventuella läckage eller skador. Reparera eller byt ut skadade delar snabbt för att undvika förlust av värme eller bränsle.
 17. Undvik fukt: Håll värmaren borta från fuktiga och fuktutsatta områden. Fukt kan orsaka korrosion och påverka värmarens prestanda negativt.
 18. Var försiktig med elsystemet: Om värmaren är ansluten till båtens eller fordonets elsystem, se till att elsystemet är korrekt jordat och att det inte finns några skador eller kortslutningar som kan påverka värmarens funktion.
 19. Förvaring under lågsäsong: Om värmaren inte används under en längre tid, se till att den förvaras på ett torrt och säkert ställe. Vid förvaring bör du följa tillverkarens rekommendationer för korrekt inställning av värmaren.
 20. Följ instruktionerna: Läs och följ noggrant tillverkarens bruksanvisning för värmaren. Detta kommer inte bara att säkerställa korrekt användning, utan också ge värdefull information om drift och underhåll.

Upp
Title of the document
_
Jämförelse

Eberspächer erbjuder tre olika modeller av Airtronic luftvärmare, nämligen D2L, D4L och D4R. Varje modell har sina egna unika egenskaper och funktioner som passar olika användningsbehov. Nedan följer en jämförelse mellan dessa tre modeller baserat på deras specifikationer.


Airtronic S2 Commercial D2L 

 • Varmluftanslutning: 75mm
 • Friskluftanslutning: 60mm
 • Spänning: 12V
 • Värmeffekter: 850 - 2200 W
 • Bränsleförbrukning: 0,1 - 0,28 liter per timme

Airtronic D2L är den minsta modellen i serien och passar utmärkt för mindre utrymmen som bilar, husvagnar eller mindre båtar. Dess värmeffekter sträcker sig från 850 till 2200 watt, och den kan hantera en bränsleförbrukning på 0,1 till 0,28 liter per timme.


Airtronic M2 Commercial D4L

 • Varmluftanslutning: 90mm
 • Friskluftanslutning: 75mm
 • Spänning: 12V
 • Värmeffekter: 900 - 4000 W
 • Bränsleförbrukning: 0,11 - 0,51 liter per timme

Airtronic D4L är den mellanstora modellen som passar bättre för mellanstora till större fordon, fritidsfordon eller båtar. Med en varmluftanslutning på 90mm och värmeffekter från 900 till 4000 watt, erbjuder den en högre värmeutgång än D2L. Bränsleförbrukningen sträcker sig från 0,11 till 0,51 liter per timme.


Airtronic M2 Recreational D4R

 • Varmluftanslutning: 75mm
 • Friskluftanslutning: 75mm
 • Spänning: 12V
 • Värmeffekter: 900 - 4000 W
 • Bränsleförbrukning: 0,11 - 0,51 liter per timme

Airtronic D4R är den mest kraftfulla modellen i serien och är särskilt utformad för att hantera längre slangar för varmluften. Den har en 75mm varmluftanslutning som liknar D2L, men skillnaden ligger i den kraftigare fläkten som möjliggör att varm luft trycks genom en 75mm slang utan att värmaren överhettas. Dess värmeffekter och bränsleförbrukning är desamma som D4L.

Eberspächer Airtronic D2L, D4L och D4R erbjuder olika alternativ för olika användningsområden. Om du behöver en mindre luftvärmare för ett kompakt utrymme är D2L ett bra val. För mellanstora fordon eller utrymmen, kan D4L vara mer lämplig. Om du har behov av en kraftfullare luftvärmare och längre slangar är D4R det bästa alternativet. Vid val av rätt modell är det viktigt att överväga utrymmet som ska värmas upp och önskad värmeffekt för att få optimal prestanda och bränsleeffektivitet.

 

Upp
Title of the document
_
Storleksguide

Utgå från ditt behov, d.v.s. storlek på båten och hur används den. Tidig vår, bara sommartid eller sent in på hösten?

En längre säsong kräver en större värmare, lika så en sämre isolerad båt. 

Båtlängd (fot)131619222629323639
Airtronic S2 Commercial D2L (segelbåt)
xxxxxx


Airtronic S2 Commercial D2L (motorbåt)
xxxxxAirtronic M2 Commercial D4L (segelbåt)
xxxxx
Airtronic M2 Commercial D4L (motorbåt)


xxxxxxx
Airtronic M2 Recreational D4R (segelbåt)


xxx
Airtronic M2 Recreational D4R (motorbåt)
xxxxx


Upp
Title of the document
_
EasyStart PRO

EasyStart Pro är en användarvänlig och praktisk kontrollenhet som används för att styra luft- och vattenvärmare. Den har utvecklats för den senaste generationens värmare Hydronic S3 Economy/Commercial och Airtronic S2/M2, och dess funktioner är enkla att använda med hjälp av en enda knapp.

Kontrollenheten bygger på CAN-busskommunikation, vilket möjliggör smidig och effektiv kommunikation mellan olika enheter i systemet. Den är utformad för fast installation och monteras vanligtvis i förarhytten eller instrumentbrädan i fordonet.

EasyStart Pro är utrustad med en integrerad temperatursensor som känner av temperaturen i kupén. Den reglerar luftvärmarens effekt baserat på den aktuella temperaturen för att uppnå en bekväm och konstant temperatur i fordonets utrymme. Vidare kan en extern temperatursensor anslutas under installationen och integreras i systemet. Detta möjliggör en mer exakt temperaturkontroll och förbättrar precisionen i värmarens prestanda.

På luftvärmare kan den integrerade temperatursensorn i själva värmaren också användas för att känna av temperaturen inne i kupén. Denna funktion installeras vid den första idrifttagningen av verkstaden som utför inbyggnaden. Genom att använda den inbyggda temperatursensorn i värmaren kan systemet övervaka kupéns temperatur och anpassa värmen efter behov, vilket ger en mer behaglig körupplevelse.

Förutom temperaturregleringen erbjuder EasyStart Pro även ytterligare funktioner som ökar dess funktionalitet och användbarhet, inklusive:

  • Timer: Erbjuder tre program inom en vecka med möjlighet till upprepning, så att du kan schemalägga värmaren enligt dina behov.
  • Direktstart & stopp med "long press-funktion": Gör det möjligt att snabbt starta eller stänga av värmaren genom att hålla knappen intryckt.
  • Val av driftsläge: Du kan välja mellan uppvärmningsläge eller ventilationsläge, beroende på om du vill ha värme eller bara cirkulation av luften.
  • Justerbar driftstid: Ger dig möjlighet att ställa in önskad driftstid för värmaren.
  • Diagnosfunktion: Erbjuder möjlighet att kontrollera enhetens status och identifiera eventuella fel i värmaren eller EasyStart Pro-enheten.
  Upp
  Title of the document
  _

  Text: Thomas Hammarberg
  2023-07-19