Tillbaka till huvudkategori

AGM-batterier

AGM-batterier är en typ av förseglade blybatterier. AGM betyder Absorbed Glass Mat och dessa batterier har en speciell konstruktion som gör dem idealiska för användning i båtar och offshore.
Konstruktionen bygger på en separator av glasfiber för att hålla elektrolyten på plats. AGM batterier är förslutna batterier och helt underhållsfria vilket menas med att man inte behöver fylla något batterivatten i dom. På så sätt är dom enkla att använda och minimerar risken att läcka.
Ytterligare en fördel med AGM är att de har en längre livslängd än traditionella batterier med bly/syra.
Dom är mångsidiga då de oftast kan användas för både start och förbrukning.
Som med alla batterityper är det viktigt att välja rätt AGM-batteri för ditt behov. Det är även viktigt att se till så dom underhålls korrekt över både sommar och vinter samt laddas regelbundet för att säkerställa så batterits kvalité håller över tid.

SeaSea FAQ – AGM-batteri


Vanliga frågor om AGM-batteri
AGM står för Absorbent Glass Mat vilket innebär att AGM-batteri för båt har ett glasfiberskikt som används för att filtrera svavelsyran i blysyrabatterier.
Kraftfullt marinbatteri med både start och förbrukarbatteriets egenskaper. Med hög köldstartsström (CCA), många laddcykler och Wh, är detta batteri ett bra alternativ för alla båtägare. Batteriet är helt slutet där syran är absorberad i glasfiber mellan blyplattorna.
Batteriet är vibrationssäkert, tippsäkert samt att vätskenivån aldrig behöver kontrolleras..
AGM- Batteriet har ett mycket lågt inre motstånd vilket gör batteriet speciellt lämpade för elprodukter med urladdning vid höga strömmar som t.ex. inverter, vinschar och bogpropellrar.div>
AGM-batteriet för båt mycket låg självurladdning. Batteriet är utmärkt att använda tillsammans med solpaneler. Batteriet har så god tålighet mot djupa urladdningar att 75Ah kan ersätta marin- och fritidsbatterier upp till 115Ah.