Tillbaka till huvudkategori

Rengöring

För att tvätta en båt på rätt sätt finns det några viktiga saker att tänka på. För det första, undvik att tvätta båten i direkt solljus. Istället är det bättre att tvätta den på en molnig dag, eftersom det minskar risken för att tvättmedlet torkar på ytan innan du hinner skölja av det. När du tvättar båten är det också viktigt att arbeta på en sida i taget så att du inte lämnar något tvättmedel på ytan för länge.

När du väljer rengöringsmedel så se till att följa instruktionerna på förpackningen och undvik att blanda för mycket delar av medlet. Att använda för mycket tvättmedel kan faktiskt göra det svårare att skölja av smutsen från båten och ta längre tid.

För att tvätta hela båten så rekommenderar vi att använda en mjuk borste eller svamp och börja högst upp och arbeta nedåt. På detta sätt kan medlet rinna ner över smutsen och rengöra båten effektivare. Se också till att byta ut svampen eller borsten om den faller på marken eftersom den kan innehålla små stenar och grus som kan skada båtens gelcoat eller lack.

För ett renare och snabbare resultat rekommenderas att använda 2-hinksmetoden.
Fyll en hink med tvättmedel och en annan med rent vatten. Doppa svampen eller borsten i tvättmedelshinken, tvätta en yta på cirka 2-3 kvadratmeter av båten och skölj sedan av svampen eller borsten i hinken med rent vatten. Upprepa processen tills hela båten är ren. Detta minskar risken för att smutsen återigen fastnar på båten och gör det lättare att se hur mycket smuts som har tagits bort.
När du sköljer bort tvättmedlet, börja från botten av båten och arbeta dig uppåt, och sedan nedåt igen. Detta gör det enklare för smutsen att rinna av.

När du har tvättat hela båten, låt den torka innan du fortsätter med nästa steg. Du kan påskynda torkprocessen genom att använda en gummiskrapa, mikrofiberduk eller sämskskinn som suger upp vattnet.