Tillbaka till huvudkategori

Blybatterier

Det klassiska blybatteriet är en av de äldsta men fortfarande en av de mest använda batterityperna då deras tillförlitlighet och hållbarhet har vad som krävs och förväntas för marint bruk. Dessa batterier brukar oftast kallas blybatterier, bly-/syrabatterier och våta batterier. Dom är idealiska för användning som startbatterier eller förbrukningsbatterier i mindre båtar med mindre motorer. Blybatterier fungerar genom att kemiskt omvandla den elektriska energi som kommer från laddaren till kemisk energi som lagras i batteriet till att sedan omvandlas till elektrisk energi igen när den går ut från batteriet. En av fördelarna med marina blybatterier är att de är relativt billiga i förhållande mot andra batterityper och dessutom lättillgängliga. Dom är enkla att både installera och underhålla. Men precis som med alla andra typer av batterier är det av största viktigt att se så batteriet sköts och underhålls på korrekt sätt och laddas regelbundet med optimal laddare för att säkerställa batteriets livslängd och prestanda.

SeaSea FAQ – Vätske/blybatteri

Vanliga frågor om vätske/blybatteri
Vätske/Blybatteri för båt uppfyller de höga krav som ställs på ett 12 volts batteri för att användas i båt, husvagn och fritidshus. Vätske/Blybatteri är konstruerat för ständiga i och urladdningar. Batteriet har en hög startström. .
Vätske/Blybatteri är underhållsfritt och är behöver ej fyllas på.
Vätske/blybatteri är tippsäkra till 90 grader och skaksäkra.
Extremt låg självurladdning. Upp till 2 gånger. längre livslängd än traditionella batterier.
Förvara vätske/blybatteri fulladdade, svalt och bortkopplade anslutningar. Ett fulladdat vätske/blybatteri klarar minusgrader, ett urladdat blir förstört. .