Sleipner Sleipner

Sleipner är ett världsledande företag känt för sina produkter som förbättrar säkerheten och komforten i båtar upp till 160 fot. Deras lösningar har blivit ett riktmärke inom båtbranschen både för yrkes- och fritidssegmentet.

Med en Sleipner-lösning ombord kan man förvänta sig en bättre sjöresa. Företaget har en historia som sträcker sig över mer än hundra år, och de har alltid haft en passion för havet och en stark arbetsmoral. Sleipner startade år 1908 och har sedan dess tillverkat tillförlitliga motorer för fritids- och fiskefartyg.

Företagets kärnverksamhet är nu att utveckla lösningar som hjälper båtägare att bemästra havet, inklusive bogpropellrar, styrningar, stabilisatorer och framdriftssystem. De har integrerat med motortillverkare och andra fabrikat inom manövrering av bogpropellrar.

De har etablerade dotterbolag och distributörer över hela världen för att erbjuda lokal support och expertis. Företagets anställda är också passionerade båtägare och strävar efter att skapa lösningar som de själva skulle vilja ha i sina egna båtar. Kvalitet är en grundläggande del av Sleipners DNA, och de har en intern produktutveckling och produktion för att upprätthålla sin höga kvalitetsnivå. Genom att investera cirka 10 procent av sin årliga omsättning i produktutveckling och genomföra rigorös utbildning för sina anställda säkerställer de att deras produkter lever upp till höga standarder.

Sleipners kundlista inkluderar många av världens ledande båtmärken, vilket är ett bevis på den kvalitet och pålitlighet de erbjuder. De väljs även för användning inom olika sektorer som lotsbåtar, kommersiella fiskefartyg och marinens patrullbåtar på grund av deras höga kvalitet och prestanda.

Sleipner arbetar också aktivt för att minska sin miljöpåverkan och utvecklar teknik och produkter för att minska båtars totala energiförbrukning. De stöder också organisationer och initiativ som arbetar för säkerhet till sjöss och renare hav för att skydda havsmiljön för framtida generationer.