Tillbaka till huvudkategori

Om båten skall förvaras utomhus med presenning så är en täckställning ett måste för att hålla upp presenningen.

Det finns ställningar i olika varianter och längder. Här följer en liten förklaring till dem som vi har i lager:

En A-Ställning är en täckställning som har 4 längre ben på ändarna som står direkt på backen med ett tvärstag som håller ihop benen och ger en stabil konstruktion. Med tvärstaget bildas formen av ett A, där av namnet. 

En del A-ställningar på marknaden har inte detta stag men då går det att komplettera med i efterhand om man skulle vilja.

Ställningen har ett antal kortare stödben som står som stöd på och i båten. Stödbenen är olika många i förpackningen beroende ställningens längd.

En Däckställning är konstruerad som den låter. Den placeras enkelt på däck med sina stödben.

Noas däckställning levereras med pulpitfästen som är en klar fördel vid montering och för stabiliteten.Våra ställningar är tillverkade av tåliga aluminiumrör och är lätta att både montera och demontera.


SeaSea FAQ – Täckställningar

Vanliga frågor om täckställningar
En A-Ställning är en täckställning som har 4 längre ben på ändarna som står direkt på backen med ett tvärstag som håller ihop benen och ger en stabil konstruktion. Med tvärstaget bildas formen av ett A, där av namnet. En del A-ställningar på marknaden har inte detta stag men då går det att komplettera med i efterhand om man skulle vilja. Ställningen har ett antal kortare stödben som står som stöd på och i båten. Stödbenen är olika många i förpackningen beroende ställningens längd.
En Däckställning är konstruerad som den låter. Den placeras enkelt på däck med sina stödben. Noas däckställning levereras med pulpitfästen som är en klar fördel vid montering och för stabiliteten. Våra ställningar är tillverkade av tåliga aluminiumrör och är lätta att både montera och demontera.
Täckställning NOA med utliggarrör passar utmärkt på båtar med pulpit och pushpit samt mantågsstöttefötter. Ställningen ger mer utrymme ovanför däck tack vare benen som sitter i mantågsstöttefötterna. Utliggarröret som håller ut presenningen från skrovsidan ser till att det blir god ventilation och att presenningen inte nöter mot skrovet. Ställningen är justerbar åt två håll, dels höjden med teleskopbenen, dels utliggarrörens avstånd från båten med fästbenet i mantågsfoten. Antal ben beror på hur många mantågsstöttor båten är försedd med. Finns i längderna 10-13 meter. Rördimensionen är 35 mm i överliggarrören och benen samt 30 mm i utliggarrören och benens innerrör. Rör, teleskoplåsningar och fästen är tillverkade i anodiserad aluminium och kopplingar i pressgjuten aluminium - skruvar bultar och muttrar är av syrafast kvalité A4.
Täckställning EasyTec komplett med presenning 240gr/m² är en enkel och snabbmonterad täckställning med låg vikt till ett betydligt lägre pris än traditionella täckställningar. Genom att EasyTecs täckställning bygger på specialgjorda plaströr i 2-metersbitar, som sätts ihop till önskad längd, är den lätt att bära och transportera. Den patenterade täckställningen bygger på ett antal rör i specialplast som sätts ihop och skjuts in i en sydd kanal på presenningen. I för och akter sätts S-krokar fast. När man sedan trär på röret med presenning på S-krokarna skapas en bågformad täckning, som sedan enkelt fixeras i sidled, när man spänner fast presenningen runt båten. För extra säkerhet vid mycket snö medföljer stöd i alla paket. Täckställningen består av 3-6 stycken 2 meter långa specialtillverkade plaströr i förstärkt ABS-plast med fasta muffar, en vit formsydd 240-grams-presenning och S-krokar för fästning av ställningen i båtens för och akter. Det medföljer också rekommenderade antal sidostöd för presenningen. Den kompletta ställningen levereras i en rejäl 2 meter lång bag. Täckställningen finns i fem olika storlekar och fungerar för båtar mellan 4-9 meter.