Flytvästar med Jessica!

Jessica, ambassadör för SeaSea, har gett oss en djupgående inblick i flera av Baltics flytvästar som hon testat under sitt sommaräventyr. Här delar hon med sig om hennes upplevelse och vad hon tycker om dess prestanda och komfort. Läs vidare för att upptäcka vilka flytvästar som passar bäst för dina behov och aktiviteter på vattnet.

  • Baltic Compact 100: En ultralätt och smidig väst som är perfekt för de som önskar bekvämlighet och design i en och samma produkt.
  • Baltic Poseidon: En uppblåsbar räddningsväst med fokus på komfort och användbarhet, som vänder användaren till ryggläge för extra säkerhet.
  • Baltic Slim Fit: En mångsidig flytväst som passar för olika vattenaktiviteter med sin kompakta och justerbara design.
  • Baltic Athena: En uppblåsbar flytväst med integrerad säkerhetssele och mjuk vadderad velcro för bästa komfort.
  • Baltic Comfort: En allroundväst med modern design och flera justeringsmöjligheter för en ordentlig passform och användbarhet.
  • Baltic Dolly: En pålitlig räddningsväst för barn, med extra säkerhetsfunktioner som nackkrage och reflexer.
  • Baltic Genua: En mångsidig flytväst som passar olika åldrar och simkunniga personer, med justerbart midjeband och delade flytkroppar för smidighet och säkerhet.
Baltic Compact 100

Den här räddningsvästen väger endast 800 gram så den är väldigt smidig att bära. Den har som ett litet fönster där automatventilen har två gröna indikatorer som visar att västen är laddad och klar för användning. Jag tycker personligen väldigt bra om den här västen då den är väldigt lätt att bära samt att det är smidigt att det finns ett grenband som är avtagbart. Det kan upplevas som att västen hänger lite på nacken men då den är så pass lätt upplevde jag det inte som ett problem. Plus för design, riktigt snygg väst👌

Baltic Poseidon

Det här är en uppblåsbar flytväst där man satsat på hög bekvämlighet. Den klassas som räddningsväst då den har en bärförmåga på 165N. Den största flytkraften sitter framtill vilket gör att den vänder användaren till ryggläge. Stort plus med västen är det justerbara spännet som är vadderat så att det inte trycker mot kroppen. Det finns även ett extra justerbart spänne på ryggen. Västen är smidig och lätt men har ändå tillräcklig vidd för att passa bredare axlar och ryggtavla. Även plus för gaspatron och sensor (reglerar den automatiska uppblåsningen) som är smart placerade så att det inte blir tryck mot kroppen.

Baltic Slim Fit

Den här flytvästen har allt flytmaterial jämnt fördelat och den har en ergonomisk ryggplatta baktill. Plus är att västen fungerar utmärkt till de flesta vattenaktiviteter som jag testade som till exempel kajakpaddling, ring bakom båten och SUP-paddling. Det jag upplever är att västens flytmaterial är väldigt kompakt och därav trycker något mot bröstet då västen blir något stum men sidospännet är av mjukt Neoprene och är reglerbart vilket gör det möjligt att justera. Då västen är av kortare modell så är den smidig att sitta med då inte ryggplattan stöter i något, som till exempel när jag satt ned i kajaken. Allt som allt är det en bra väst som fungerar vid många olika aktiviteter ute på vattnet och med en smidig design.

Baltic Athena

Detta är en uppblåsbar flytväst som även finns med integrerad säkerhetssele. Västen har vadderad Velcro som gör den mjuk att bära mot kroppen. Det som jag tycker är ett plus är att kolsyrepatron och cartridge är placerade längst ned på västen så att inget trycker mot bysten och att materialet är mjukt och skönt mot kroppen vilket också gör den väldigt trevlig att bära :)
Jag testade västen i vattnet och den har bra bärkraft när den blåser upp sig och får en att flyta tryggt i ryggläge, efteråt var den enkel att tömma på luft via munventilen. Snygg och smidig flytväst👍

Baltic Comfort

Detta är en allroundväst från Baltic. Västen har flera delningar i flytkroppen vilket gör den smidigare att bära. Den har frontdragkedja, midjeband och knytsnören som alla bidrar till att den sitter ordentligt. Jag tycker att västen i sin enkelhet har en modern design med en snygg och praktisk dragkedjeficka. Den fyller sin funktion väl och den har även ett grenband att köpa till för till exempel de lite yngre besättningsmedlemmarna för extra bra passform.

Bra väst som även kan värma lite kyligare dagar ;)

Baltic Dolly

Det här är en räddningsväst för barn. Västen har grenband, dubbla knytband, midjeband med snabbspänne samt dragkedja. Baktill uppe vid nacken finns ett lättåtkomligt lyfthandtag.

Västen är bra för barn som ännu inte lärt sig simma och jag upplevde den som väldigt trygg med sin stora nackkrage vilket håller upp och skyddar barnets huvud. Visselpipa finns samt reflex👍

Baltic Genua

Flytväst som finns från 25-90kg och rekommenderas till en simkunnig person. Här finns ett justerbart midjeband med snabblås. Västen har en kraftig dragkedja med resår i midjan samt i sidorna. Flytvästen har delade flytkroppar vilket gör den smidig att bära. Västen lyfte lite från axlarna då barnen simmade så därav kan ett grenband behövas men i stort är vi nöjda med västen och barnen uppskattar alla flashiga färger västarna kommer med, vilket också gör barnen synliga i vattnet☝️

Text & bild: Jessica Bagge, Ambassadör SeaSea @jessicabaggee
2023-08-30