Inverter & omvandlare

Tillbaka till huvudkategori

Inverter

För att kunna driva elektriska enheter som normalt använder landström, dvs. 230V-enheter med vanligt vägguttag så behöver du en inverter i din båt. I vart fall om du inte ligger kopplad till landström vid bryggan. Invertern fungerar på så sätt att den omvandlar båtens likström (vanligtvis 12VDC) till växelström på 230VAC. Detta gör det möjligt att använda vanliga hushållsapparater i din båt.

När du är ute på sjön kan du enkelt koppla in datorn, kaffebryggaren och mycket annat direkt till invertern precis lika enkelt som i ditt hem. En inverter gör din semester i båten ännu mer bekväm.

Viktigt att tänka på är att inverters kommer med olika kapaciteter och effekter. Se till att den inverter du väljer orkar driva de apparater som du önskar koppla in och att din batteribank kan leverera den ström som krävs under tillräckligt lång tid.

På vår hemsida hittar du flertalet inverters för alla behov. Det finns även varianter med flera funktioner inbyggda som tex. laddare. Tveka inte att ta hjälp av vår personal i våra fysiska butiker om du är osäker på vilken produkt som passar just dina behov bäst.

SeaSea FAQ – Inverter
Vanliga frågor om inverter
En inverter behövs i båten när man har utrustning som går på 230 V AC (växelström) för att omvandla 12 Volt DC (likström).
En inverter omvandlar 12 Volt DC till 230 Volt Ac med hjälp av elektronik. Den är helautomatisk.
Invertern bör ha dubbelt så hög effekt i Watt som det verktyg man ska använda. Det blir hög belastning när man startar t.ex en borrmaskin.