Tillbaka till huvudkategori

Förbrukningsbatterier

Förbrukningsbatterierna ombord är en viktig del för båtens elsystem och trivseln ombord som används för att driva allt från belysning, ljudsystem till navigationsutrustningen. Våra förbrukningsbatterier har hög hållbarhet och är utformade för att klara krävande förhållanden med vibrationer, höga temperaturer och fuktighet. Förbrukningsbatterierna finns i olika storlekar, kapaciteter och typer för att passa alla olika behov. Dessutom finns dessa i olika batterityper (bly-syra, AGM, EFB och litium) med olika egenskaper och prestanda.

SeaSea FAQ – Förbrukningsbatteri

Vanliga frågor om Förbrukningsbatteri
Förbrukningsbatteriet för båt har ett mycket lågt inre motstånd vilket gör batteriet speciellt lämpade för elprodukter med urladdning vid höga strömmar som t.ex. omvandlare, vinschar och bogpropellrar. Batteri speciellt framtaget för förbrukning. .
Förbrukningsbatteriet är helt slutet där syran är absorberad i glasfiber mellan blyplattorna. Det innebär att förbrukningsbatteriet för båt är vibrationssäkert, tippsäkert.
Vätskenivån behöver inte kontrolleras, med andra ord helt underhållsfritt
Förbrukningsbatteriet för båt är utmärkt att använda tillsammans med solpaneler. Batteriet har så god tålighet mot djupa urladdningar. Förbrukningsbatteri har extremt bra laddningsmottaglighet.
Förbrukningsbatteri för båt har längre livslängd. Upp till 3x tillgänglig energi jämfört med konventionella startbatterier .