Tillbaka till huvudkategori

EFB-batterier

EFB-batteriet är ett batteri utformat för att klara av en hög belastning och samtidigt ha längre livslängd än traditionella våta batterier. EFB (Enhanced Flooded Battery) är konstruerade för att klara djupa urladdningar och kan användas för både start och förbrukning. Dom är mer motståndskraftigare mot vibrationer vilket gör dem idealiska för motorbåtägare som tar sin båt offshore eller utsätter batterierna för tuffare förhållanden. Ytterligare en fördel med EFB-batterierna är att de är mer miljövänliga än traditionella batterier eftersom dom innehåller mindre bly och ger mindre skada för miljön när de behöver kasseras och bytas ut. Som med alla batterier så behöver även EFB-batteriet skötas och laddas korrekt för att bibehålla dess prestanda och livslängd.

SeaSea FAQ – EFB-batteri

Vanliga frågor om EFB-batteri
Den nya och senaste EFB-tekniken har överlägsen tillförlitlighet och prestanda samt mer än dubbelt så stor partiell laddningsstatus och djupurladdningsprestanda som hos ordinarie blysyrabatterier. Utvecklat för fordon med ovanligt höga energibehov enligt högsta tyska standard. Inbyggt patenterat PowerFrame-galler för pålitlig startkraft, snabbare återuppladdning och hög korrosionstålighet.
EFB-batteri lämpar sig som både startbatteri och förbrukningsbatteri.
Längre livslängd. Tål djupurladdning bättre. Mycket hög vibrationstålighet. Hög cyklingsförmåga
Med EFB-tekniken går batteriet att djupurladdas ner till 50% innan det börjar sulfatera och påverka prestandan. Motsvarande traditionella blybatterier börjar tappa sin prestanda redan efter 20-25% urladdning.
Labyrinth Lid-tekniken erbjuder 100 % spillskydd och väldigt låg vattenförbrukning.